Leskovac: Dr Goran Cvetanović, gradonačelnik, obišao Odeljenje za javne nabavke

Loading

Приликом ове посете, градоначелник Цветановић је истакао да је Одељење за јавне набавке у претходној години спровело 132 поступка јавних набавки и навео неке од њих: набавку за ангажовање надзорног органа за радове који се тренутно изводе у Општој болници у вредности од 45 милиона динара, као и за само извођење радова на реконструкцији унутрашњости болнице – 38 милиона евра, затим набавку за дечја ауто-седишта 12 милиона динара, са истом сумом и за дечје пакетиће, као и набавке за реконструкцију и санацију објеката школа, система грејања, изградњу ограда, санација санитарних чворова.

„Са пакетима помоћи за пензионере и социјално угрожене настављамо и ове године. Већ сам најавио да ћемо у текућој години, као и у наредним годинама, то радити два пута годишње, јер желимо да на тај начин нашим суграђанима пружимо симболичну подршку. Што се тиче набавки које су у вези са већим инфраструктурним пројектима поменућу набавку за техничког консултанта на ОРИО пројекту – 24 милиона, и извођење радова на овом пројекту са импозантном цифром од преко 2 милијарде, затим набавку за почетак реконструкције Дечјег диспанзера са преко 650 милиона динара и школе у Предејану, као и набавку за реконструкцију Осмоспратнице са око 100 милиона динара. Ове године нас очекује и поверавање обављања комуналне делатности линијског превоза у градском и приградском саобраћају на територији града Лесковца путем јавног приватног партнерства, где ћемо путем субвенција обезбедити бесплатан превоз за одређене категорије становништва“.

Градоначелник је подсетио и да Одељење за јавне набавке већ 17 година користи просторије у згради Градитеља, које нису у идеалном стању, па се очекује да се ускоро пресели у некадашње просторије Центра за економику домаћинства. Како је истакао, све јавне набавке пролазе кроз Одељење за јавне набавке, које функционише са малим бројем запослених, а притом ради врло ефикасно.

Зоран Новаковић, шеф Одељења за јавне набавке рекао је да ово одељење има 16 упошљеника – 2 са средњом стручном спремом, 2 са вишом и 12 са високом стручном спремом. Од 12 запослених са факултетом, 11 је положило, односно добило сертификат службеника Одељења за јавна набавке.

„Обим посла је из године у годину све већи. Прошле године смо имали 132 набавке, а ове, до сада, за прва два месеца, тачније до краја овог месеца, имаћемо између 35-40 набавки, што је овим темпом скоро дупло више него прошле године у овом периоду.

За последњиих 10 година имали смо 28 захтева за заштиту права, односно жалбе понуђача. Од тога је 25 захтева/жалби су од стране Републичке комисије за заштиту права одбијене, а 3 су делимично усвојена. А најбитније је то да нам до сад ниједном није поништен поступак од Републичке комисије, а то поништење значи – све од почетка – нова конкурсна документација, ново отварање, нова одлука о додели уговора. Разлика између процењене вредности, тј. почетне вредности набавке и уговорене завршне вредности, је уштеда, али за нас овде су то неутрошена средства, која остају у буџету града. За задњих 10 година имамо више од 700 милиона динара неутрошених средстава,“ – и додао да нас поред набавки за ову годину које је градоначелник навео, очекује и набавка за вртић „Снежана“ у Грделици који ће се финансирати од стране Министарства енергетике, вртић у Братмиловцу који ће се финансирати из буџета Града, храм Светог

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: