Apotekarska ustanova “Džunić”: U apoteci preko puta Službe hitne medicinske pomoći rad “non-stop”

Loading

„Подсетићу вас да је током једне од претходних посета Општој болници градоначелник Цветановић предложио руководству болнице да покрене преговоре са апотекарским установама у граду, како би нека од апотека постала доступна грађанима Лесковца сваког дана по 24 часа. Та иницијатива је уродила плодом и апотека Џунић преко пута Службе хитне медицинске помоћи биће на располагању свим нашим суграђанима и током ноћи.

Оваквим епилогом смо показали да бринемо о потребама свих наших суграђана и да нам је заштита њиховог здравља на првом месту. Лесковац је велики град и изузетно је важно да у њему нека апотека ради и током ноћи, како за становнике града, тако и околине.

Овим смо успели да решимо један од великих проблема са којима се наш град суочавао. Зато захваљујемо власнику апотеке „Џунић“ на исказаном разумевању за општи интерес и добробит свих грађана Лесковца“ – навела је др Димитријевић.

Драгана Џунић, власница апотекарске установе „Џунић“ истакла је да је идеја о томе да нека од апотека у њиховом власништву ради даноноћно постојала и раније, па је иницијатива градоначелника Цветановића била ветар у леђа да се та идеја још брже спроведе у дело. Она је истакла да су апотеке „Џунић“ најбројније у граду, са 98 запослених који раде у 15 апотека и једном ортопедијуму, и додала да је у објекту који ће бити дежурни направљен шалтер и ангажовано обезбеђење. Основни циљ је да свим грађанима Лесковца успуге апотеке буду доступне и у току ноћи, кад год за њима имају потребе.

Директор Опште болнице Лесковац, др Небојша Димитријевић, нагласио је да данас приватне апотеке издају лекове на рецепт и да се овим решава велики проблем за грађане, којима лекови нису били доступни после поноћи. Он се захвалио породици Џунић која је одмах прихватила предлог да једна од њихових апотека ради и ноћу и врло брзо га спровела у дело.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016