Gimnazija “Stevan Jakovljević”: Humanitarna akcija – pomoć za Danijelu

Loading

ОРГАНИЗОВАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – ПОМОЋ ЗА ДАНИЈЕЛУ
Ученици власотиначке Гимназије “Стеван Јаковљевић”, поводом 8. марта, са својом професорком Биљаном Пиповић, окупили су се испред зграде општине, како би спровели још једну хуманитарну акцију – помоћ Данијели. Она је већ 11 година у будној коми, то је уједно био и једини хуманитарни штанд, а продавали су медоносно цвеће у биоразградивим саксијама и књиге. Ученици који су учествовали на базару су чланови English club и учествују у међународним еТwining пројектима.
“Ми смо се желели да дамо допринос Данијелином оздрављењу, уложили смо труд, рад, ентузијазам да спроведемо акцију. Акција је у оквиру пројекта “Terra Nostra, Маre Nostra “ – “Наша земља, наше море”. Циљ пројекта је очување животне средине и подизање свести о важности природе за човека. Тако смо спојили добро и корисно и промовисали смо златну вредност, а то је, пре свега, бити човек. Веома ми је драго што сам део екипе која је успешно спровеала ову акцију”, рекла је ученица Гимназије Ана Стојановић.
Иначе, ово је завршна активност у оквиру пројектног задатка Познате жене и њихов утицај, који је део међународног пројекта Historija Magistra Vitae .
“Одлучили смо да организујемо ову акцију овог дана, не само како би скупили новац и помогли једној мајци која није упознала своје дете јер је упала у стању будне коме одмах након порођаја, већ и како би ширили свест о важности данашњег дана”, додала је ученица Анђела Николић.
У оквиру међународног еТwinning пројекта власотиначки гимназијалци сарађуја и са партнерима из других земаља.
“У оквиру овог пројекта сарађујемо и са партнерима из Португалије, Чешке, Италије и Француске. Кроз пројекат смо упознали боље њихову историју и битне жене у историји путем разних активности током године. Реализацију овог пројекта започели смо у виртуалном простору са нашим вршњацима, наставили у просторијама наше школе где смо говорили о родној равноправности, потреби да се стално истиче допринос жена у развоју науке и друштва и завршили га на најбољи могући начин – хуманитарним базаром на платоу у центру града”, појаснила је још једна гимназијалка Јелена Јовић.
“Као наставник увек се трудим да градиво које обрађујемо у учионици повежем са стварним животом, јер школа није само образовање већ и васпитање. и зато смо искористили данашњи дан да помогнемо једној жени, говоримо о значају родне равноправности и да се подсетимо зашто су битне емпатија, толеранција, поштовање, разумевање, а понајвише љубав”, каже професорка енглеског језика и покретач акције Биљана Пиповић.
PROFESORICA ENGLESKOG JEZIKA BILJANA PIPOVIĆ: PRIMER ZA UGLED

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: