Uništeno više od 70 tona različitih vrsta cigareta, zaplenjene u poslednje dve godine

Loading

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Управом царина, уништили су више од 70 тона различитих врста цигарета, које су заплењене у претходне две године.

Одузети акцизни производи спаљени су у Термоелектрани „Никола Тесла“ у Обреновцу, након донетог решења Управног суда.

Током 2021. и 2022. године Управа криминалистичке полиције и Одељење за борбу против корупције, у сарадњи са Управом царина, ставили су акценат на сузбијање кријумчарења цигарета, а посвећеним радом на сузбијању овог вида криминалитета, постигли су изванредне резултате и послали јасну поруку да се неће правити компромис са шверцерима. У неколико спроведених акција на сузбијању кријумчарења цигарета практично су пресекли најјаче групе које су се тиме годинама бавиле.

Припадници Управе криминалистичке полиције, у заједничкој акцији са Управом царина, у мају 2022. године, запленили су рекордних 50 тона непријављених цигарета различитих марки у луци Прахово.

Такође, у 2022. години, у више одвојених акција, запленили су 10.319 килограма смесе за дуван и поднели четири кривичне пријаве против шест особа.

Припадници УКП, у 2021. години, запленили су 1.063 бокса различитих врста цигарета и поднели четири кривичне пријаве против девет особа, а у 2022, 10.147 боксова и поднели пет кривичних пријава против осам особа.

Управа криминалистичке полиције континуирано улаже напоре на откривању и сузбијању свих криминалних активности, а као један од значајнијих сегмената у раду могу се издвојити активности које имају штетне последице по буџет Републике Србије, али и по правна и физичка лица која послују у складу са позитивним прописима у Републици Србији

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: