Udruženje pisaca Leskovac: Uspešan jednogodišnji rad, pohvale predsednici Jeleni Janković

Loading

LESKOVAC – Skupština Udruženja pisaca Leskovca, na sinoć održanoj sednici, jednoglasno je usvojila jednogodišnji program rada i izveštaj za 2022. godinu i na početku sednice, minutom ćutanja, odata je pošta nedavno preminuloj, izuzetno talentovanoj spisateljici Ljiljani Stamenković, koja je poslednjih godina objavila više veoma zapaženjih romana.

Predsednica Udruženja pisaca Jelena Janković, u uvodonoj reči, istakla je da su ostvareni planirani zadaci: objavljen je 94-95. broj „Pomaka“, lista za književnost, umetnost i kulturu. Takođe, više članove je štampalo nove knjige, koje su promosane u Leskovcu i drugim mestima na jugu Srbije, a nekoliko afirmisanih stvaralaca dobilo je 2022. godine nagrade za dosadašnji rad.

Članovi Udruženja pisaca Leskovac izuzetno pozitivno govorili su o aktivnostima predsednice Jelene Janković i njenih saradnika.

Po tradiciji, primljeno si i novi članovi: protojerej Miroslav Jovanović, Čedomir Mitić, ekonomista u penziji i dr Saša Zlatković.

Na sednci Skpštine Udruženja pisaca, koja je protekla u prijateskoj atsferi, izneto je više zanimljiv predloga o daljoj aktivnosti Udruženja pisaca i najavljeno izlaženje novog broja časopisa „Pomak“, koji je lane obeleži dve i po decenije postojanja.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: