Vlasotince – Jastebac: Projekat “Letnjikovac oko seoskog krsta”

Loading

“Сређивање простора око крста где се окупљају млади је проблем са којим се суочавамо годинама. Велики број младих се укључио у припрему терена за реализацију овог пројекта, јер су бенефити тога бројни – добићемо лепо сређен простор у селу, функционалан, који служи одређеној сврси и циљу. Ширићемо свест о очувању традиције и на тај начин ћемо осигурати и подстицати даљи останак младих у нашем селу,” рекла нам је Јована Петковић, једна од 10 млaдих који су покренули овај пројекат.
“Сеоска слава, тачније литије, села Јастребац јесте слава Спасовдан. Више од једног века се тај дан обележава у нашем селу на истом месту. Пре неколико деценија ту је постављен крст, простор је и место окупљања младих и током године јер се одавде пружа поглед на Власотинце и околину. С обзиром на то да ћемо уредити простор пре овогодишњих литија, радујемо се вашем поновном доласку и прослави на новом уређеном простору“, рекао је Душан Милошевић из села Јастребац у име свих младих укључених у реализацију овог пројекта.
Пројекат се реализује у оквиру пројекта Омладински фондови који реализује Фондација Ане и Владе Дивац у сарадњи са општином Власотинце, а у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”, који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством омладине и туризма.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: