Gradsko veće Leskovac: Minut ćutanja zbog tragedija u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu

Loading

LESKOVAC – Danas je održana sednica Gradskog veća, koja je počela minutom ćutanja, zbog tragedija koje su se dogodile u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu.

Većnici su najpre razmotrili i usvojili Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije 7- „Moravska“ u Leskovcu. Podnet je i tromesečni Izveštaj za prvi kvartal o praćenju rada javnih i javno komunalnih preduzeća, a usvojen je Predlog izmene i dopune plana nabavki za 2023., kao i Predlog o načinu korišćenja stanova u javnoj svojini grada.

Na sednici je usvojen Predlog Odluke o uslovima i načinu snabdevanbja toplotnom energijom, a u objedinjenoj raspravi data je saglasnost i na Odluku o pokriću gubitka JKP Toiplana Leskovac.

Zeleno svetlo dobio je i Operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda na teritoriji grada u ovoj godini.

Data je podrška i na Program za sprovođenje popljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, kao i na Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između grada Leskovca i opštine Aristotelis, opštinske zajednice Jerisos, u Grčkoj,

Usvojeno je rešenje o imenovanju direktora GAS-a, a na osnovu njega direktor će biti Ivan Đorđević koji je i do sada vršio ovu funkciju.

Gradsko veće grada Leskovca usvojilo je na sednici Odluku o dodeli 14 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje 52 projekta iz oblasti kulture za ovu godinu, a kako je istakao šef Odeljenja za društvene delatnosti Saša Mladenović, na konkursu je pristigao 81 projekat od kojih su poržana 52.

Ova pitanja naći će se pred odbornicima Gradske skupštine 9. maja.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor