Gimnazija “Stevan Jakovljević” – Vlasotince: Jelena Milošević osvojila prvo mesto na Književnoj olimpijadi

Loading

На недавно одржаном Републичком такмичењу из књижевности, Књижевна олимпијада у Сремским Карловцима, власотиначки гимназијалци постигли су запажене резултате. Гимназију „Стеван Јаковљевић“ представљало је четворо ученика: Јелена Милошевић, Мила Марковић, Милош Стојковић и Андрија Станковић.
На такмичењу, Јелена Милошевић освојила је прво место са максималних 20 поена а Мила треће са 18 поена.
Подсећамо да прва три места ученика трећег и четвртог разреда омогућавају уписивање факултета без полагања теста из српског језика и књижевности.
„Од како постоји ово такмичење наша Гимназија сваке године има републичке такмичаре са малом паузом због епидемије. Републичко такмичење из књижевности и ове године одржано је у Сремским Карловцима, у живописној варошици на Дунаву. Веома сам задовољна постигнутим резултатима. Припремали смо се веома дуго и исцрпно и на редовним часовима и на часовима додатне наставе, али и преко интернета. У овај успех уложили смо много труда и времена, али то се на крају исплатило“, каже Сузана Пешић, професорица српског језика и књижевности.
Запажене резултате имао и Милош Стојковић коме је недостајао само један поен за треће место, али и Андрија Станковић који је урадио три четвртине теста.
„Ово није само такмичење већ и дружење, стицање нових пријатеља из других градова и упознавање лепоте наше земље. Поносна сам на Јелену. Милу, Милоша и Андрију и на њихов успех. Драго ми је што у нашој Гимназији има пуно добрих и вредних ђака који су по знању на самом врху у Србији и који постижу изванредне резулате и из других предмета“, додала је професорица Сузана Пешић.
%

Овај садржај је део пројекта који је суфинансирала општина Власотинце. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor