NEBOJŠA ILIĆ ILKE: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA INSPIRISANIH FILMOM O JUBILEJU KULTURNOG CENTRA

Loading

Ове фотографије заправо су сегменти филма снимљеног поводом обележавања полувековног постојања Културног центра Власотинце и представљају својеврсни, сликовити синопсис филма.
Симболични назив изложбе је „Драга сестра Зоро“.
„То су заправо почетне речи писма које је Христифор Црниловић пред сам крај живота упутио својој сестри Зори. У тим реченицама писма заправо је објашњен смисао бављења културом. Христифор Црниловић заслужено заузима значајно место у овом филму јер је један од најбољих представника власотиначке културне и уметничке сцене“, појаснио је Небојша Илић симболични назив своје изложбе.
Ове фотографије заправо уводе публику у филм „50 година Културног центра“.
„Поруке које фотографије носе представљају смисао посла којим се бавимо у Културном центру. Некада смо мање схваћени, некада људи не разумеју наш рад, али без уметности и културе живот нема смисао“, рекао је Илић.
Он се овом приликом захвалио колегама и сарадницима који су му помогли око прикупљања документације за снимање поменутог филма.
Професор у пензији Петар Шушулић је изразио велико задовољство називом изложбе и подсећањем на Зору Црниловић, која је била његова професорка.
Небојша Илић је подсетио да је и поводом филма „Сто“, који је посвећен Фудбалском клубу „Власина“ приредио сличну изложбу која је наишла на добар одјек и међу публиком у Београду. Он је рекао да ће за коју годину још један велики јубилеј заслужити сличну пажњу, а то је стогодишњица од изласка првог броја листа „Власина“, који је светлост дана угледао 1926. године.
Након отварања изложбе публика је имала прилику да погледа документарни филм „50 година Културног центра“.
Ова културна дешавања организују се у оквиру манифестације „Дани Власотинца“, коју Културни центар организује поводом градске славе Дана преноса моштију Светог оца Николаја.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: