FONDACIJA HUMANA SRCA: NOVI DOM ZA PETOČLANU PORODICU STOJANOVIĆ

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ, РАВНЕ ДЕЛ – Сузе радоснице на лицима петочлане породице Стојановић из Равног Дела биле су неизбежни део данашњег уручења кључева најмлађем Лазару. Стојановићи су до сада живели у трошној кући у Равном Делу, а од пре неколико месеци Фондација Хумана срца из Београда, у сарадњи са општином Власотинце, радила је на томе да им обезбеди нови дом. Нашли су га у селу Крушевица. Озакоњена, реновирана и опремљена кућа постала је данас званично власништво породице Стојановић.

-Општина Власотинце, Центар за социјални рад, организације и појединци у нашој  општини годинама помажу породици Стојановић на разне начине, али је постало јасно да је за њих најважнија помоћ она која се тиче безбедног крова над главом. Када су нас људи из Фондације Хумана срца контактирали и питали кога бисмо предложили за реконструкцију куће, нисмо имали дилему да је то петочлана породица Стојановић. Пошто њихов дом није било могуће реконструисати јер је склон паду, у сарадњи са фондацијом кренули смо у акцију проналажења нове куће на селу – рекао је председник општине Братислав Петровић и подсетио да је брига о социјално угроженима била један од критеријума фондације за избор општине у којој ће се радити.

Оснивач и управитељ Фондације Хумана срца Данијела Василијевић нагласила је да је ово прва од три нове, односно реновиране куће у које се усељава једна породица. Остале две су у Лесковцу, односно Димитровграду.

-Поносни смо што је породица желела да остане на селу. Упознали смо велике људе у општини, грађевинску фирму која је спроводила радове и у рекордном року смо све одрадили. Имали смо донаторско вече у Београду 4. априла, прикупљали смо новац за ову и још две породице. Важно је да се удружујемо јер само тако можемо да направимо овако велики успех у рекордном року. Ово, иначе, није крај наше сарадње – рекла је Василијевић.

Мајка Наталија, захвалила је свима, посебно школи у коју Лазар тренутно иде. Пре њега још двоје деце Стојановића похађало је ОШ „Карађорђе Петровић“ у Крушевици. Лазареви другари, на челу са директорком Марином Илић, сачекали су породицу са тортом и аплаузима подршке.

Куповина, реновирање и опремање куће коштали су укупно 5.640.000 динара. На донаторској вечери, на којој су прикупљана средства за три породице, највише интересовања изазвао је дрес српског кошаркаша у НБА лиги Николе Јокића, који је продат за три милиона динара. Млади Лазар насликао је слику и показао још један свој дар, а слика је завршила у једној београдској фирми за велике новце, рекли су у фондацији.

Извор: Информативна служба СО Власотинце

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor