LESKOVAC: FINANSIJSKI STABILAN, BUDŽET UVEĆAN, IZNOSI 6,5 MILIJARDI

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Бити финансијски стабилан значи успоставити равнотежу између количине новца којом се располаже и колико се троши.

Лесковац јесте финансијски стабилан град. Преузимање контроле над финансијама омогућило је руководству града да још боље планира, а кључни фактор у остварењу стабилности свакако је финансијска дисциплина.

При преузимању одговорности, руководство, на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем је попиало сва заостала дуговања по разноразним основама, почевши од неисплаћених зарада, преко доспелих а неплаћених ситуација извођачима радова, па до доспелих рата за кредите. Дуговања су била огромна и износила су око 2 милијарде динара. Марљивим радом и дисциплином успешно су измирени сви неисплаћени дугови, тако да у овом моменту град Лесковац бележи изузетну ликвидност буџета.

При томе, нема ниједан кредит, сви рачуни се плаћају  у законски предвиђеном року,  и редовно, без кашњења исплаћују обавезе према упошљеницима.

При преузимању одговорности била су 4 узета кредита у висини од преко 11 милиона евра. Данас се град Лесковац може похвалити да је све обавезе по узетим кредитима измирио у потпуности и да није кредитно задужен (128 милиона динара смо само ове недеље исплатили и тиме кредитно задужење локалне самоуправе свели на нула динара).

Приходи града бележе изузетну динамику па се чак поједини остварују и боље него што је планирано због чега је, између осталог, урађен и први ребаланс буџета за 2023. годину. Ребалансом је буџет града увећан за 7,2% и сада износи 6,5 милијарди динара. Подсетимо. Пре десетак година износио је 3,1 милијарду динара (уз поменута дуговања од око 2 милијарди динара).

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor