Milica Milenković, master književnosti, predstavila stvaralaštvo u Domu kulture Brestovac

Loading

БРЕСТОВАЦ – Поводом Дана словенске писмености и културе у Дому културе у Брестовцу представљене су књиге Милице Миленковић: ,,Песникиња, ласта земље” – о животу и поезији Гордане Тодоровић и  ,,Треће крило”, избор из поезије. 

  • Милица Миленковић, мастер филолог српске и компаративне књижевности, аутор романа Хомункули, књига поезије ,, Мање од длана”, ,,Виа милитарис-Виа долороса”, ,, Испосница”, ,,Љубав у Кани” и  ,, Треће крило” и ,, Критичка тумачења”, а животом и делом Гордане Тодоровић бави се у књизи ,, Песникиња , ласта земље”.
  • Програм у форми дружења и разговора са завичајним песником намењен је ученицима старијих разреда са циљем да се млађе генерације упознају са делима савремених стваралаца.
  • Ученици старијих разреда основне школе ,, Бранко Радичевић”, седми и осми разред, уживали су у песмама младе песникиње, упоређујући је са чувеном Десанком Максимовић. Децу је посебно заинтересовао живот и дело Гордане Тодоровић, заборављене песникиње о којој мало знају, али редовно на смотрама рецитују њену познату љубавну песму.
  • Закључујемо да је Милица Миленковић млада песникиња из Сврљига, привукла пажњу младих читалаца својим талентом и богатим стваралаштвом.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: