Vlasotince: Obežen Međunarodni dan nestale dece, svetu poslata poruka “Nemoj da me zaboraviš”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Поводом обележавања Међународног дана нестале деце Канцеларија „Безбедно дете“ организовала је трибину и програм у Галерији Културног центра са поруком да ниједно нестало дете не сме бити заборављено. Програм је одржан под слоганом „Немој да ме заборавиш“. Због тога је вече и почело Химном несталој деци.
Ученици Основне школе „8. октобар“ су са својом наставницом српског језика и књижевности, Јеленом Ђокић, стиховима и порукама послали глас емпатије, сећање на нестале, обећање да их никад неће заборавити и да ће се трудити да се то више не догоди ниједном детету. Њима су се придружили гимназијалци и деца која су активна у канцеларији „Безбедно дете“.
„Да, емпатија постоји! Погледајте њихове очи, погледајте поруке које су исписане, њихова лица и жељу да најбоље што могу отпевају Химну несталој деци, посвећену сваком несталом анђелу! Дугујем велику захвалност дивној деци која су учествовала у програму и њиховим родитељима јер нам је то омогућило да на достојанствен начин обележимо овај важан дан, Међународни дан нестале деце. Хвала директорки ОШ ”8. октобар” Светлани Коцић, помоћници директора, Жаклини Ђикић, мојим колегама који знају да обележавање овог дана није само подсећање, ни траг успомена. Много је више од тога и много узвишеније. Посебно бих се у име канцеларије „Безбедно дете“ захвалила својим сарадницима који су увек са мном, на сваком догађају и организацији, мојој куми Силвији, Бокију Ценићу, јер није лако спремити хор за овако кратко време, Илкету, Боцету. Хвала запосленима у Културном центру Власотинце, директорки Маји Марковић“, истакла је Јелена Ђокић.
Трибина и приредба ”Немој да ме заборавиш” указала је на то да постоје ране које никада не зарастају, породице које чекају на повратак најмилијих и да има оних књига чије корице отварају многа питања.
„Након највеће трагедије у којој су страдала деца у београдској школи, ово вече посвећено је и њима, анђелима који у једном свом небеском сазвежђу једни уз друге чувају своје најмилије. Мост који вечарас стварамо заједно је љубав, трајање кроз свакодневно подсећање одраслих да су нам деца једино богатство. “Немој да ме заборавиш” је наша порука и наш задатак“, додала је Јелена Ђокић
.
Галерија Културног центра синоћ је било место са кога су послате најискреније поруке саосећања, незаборава, одговорности и обавезе да се сачува свако дете, сваки живот и да не сме бити заборављено ниједно нестало дете.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: