BOJNIK: Održana svečana akademija 72. specijalne brigade

Loading

BOJNIK – Svečana akademija 72. specijalne brigade, sećanje na 90. godine kada je našem narodu nametnuto da običan svakodnevni život zameni mobilizacijama odbranom slobode i teritorijalnog  integriteta. U ovakvoj situaciji, veliki broj stanovnika Bojnika, kao i mnogo puta u istoriji, pokazali su da su pravi rodoljubi.

Kako je rečeno na ovom prostoru rodoljublje je pokazano i odzivom na mobilizaciju. Svečanost je počela himnom Bože pravde, a nakon toga odata je počast svim poginulim pripadnicima 72. specijalne brigade. Direktor Doma kulture u Bojniku Nenad Jovanović pozdravio je sve prisutne u ime domaćina.

Na Svečanoj akademiji prikazan je i film o ovoj brigadi, a nakon projekcije obratio se jedan od autora filma, general major Milorad Stupar, savetnik predsednice Vlade Republike Srbije.

Na kraju manifestacije, ispred Udruženja vetarena 72. Specijalne brigade govorio je pukovnik Milorad Kapor koji je naglasio da su hrabrost, čojstvo i junaštvo glavne karakteristrike koje su bile i ostale oslonac našeg naroda.

U programu je učestvovao i Crkveni hor Branko iz Leskovca koji je izveo ciklusu kosovskih pesama.

Igrama iz Srbije predstavio se KUD Belac iz Bojnika.

Za uspešnu saradnju u realizaciji ove akademije dodeljene siu plakete i zahvalnice predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću, direktoru Doma kulture Nenadu Jovanoviću, ansamblu Crkvenog hora Branko, i Kulturno umetničkom društvu Belac. Povelje i zahvalnice uručene su na dirljiv način i porodicama poginulih boraca ove brigade sa teritorije opštine Bojnik.

U holu Doma kulture priređena je izložba fotografija, a kraj spomenika u Bojniku položeni venci cveće.

Ovom prilikom obratio se general major Milorad Stupar koji je naglasio da je narod Puste Reke uvek bio i biće na braniku otadžbine.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: