Medveđa: “Jablanički slavuji” osvojili prvo mesto na etno takmičenju

Loading

МЕДВЕЂА – Најмлађи певачи општине Медвеђа одлазе на такмичења и освајају престижне награде. Јабланички славуји освојили I награду на интернационалном етно такмичењу „Donne in musica“ у Београду. У питању је квартет који чине четири девојчице основне музичке
школе „Станислав Бинички“, а то су Анастасија Радовић, Теодора Радовић, Сара Лазаревић и Мила Перовић у класи професорке Наташе Перовић. На фестивалу "Virtus piano" које се одржава у Лесковцу, Василија Јанковић ученица првог разреда клавира, у класи професорке Загорке Миљковић освојила је прво место на овом фестивалу. Док је другу награду узела Мила Перовић, такође ученица првог разреда клавира у класи професора Немање Станковића.
Душан Станојевић, ученик Основне школе „Горња јабланица“ и Основне музичке школе „Станислав Бинички“ у Лесковцу, освојио је 3 узастопне прве награде на такмичењима, „Млади виртуоз“ у Београду, на Међународном фестивалу „Naisus Guitar Festival “ у Нишу и Интернационалном фестивалу гитаре у Лесковцу.
Ученици ниже музичке школе узели су учешћа и у локалном такмичењу „Први глас Медвеђе“, где су освојили прва места. Сара Лазаревић освојила је прво место, док је Михаило Гикић узео II почасно место на овој манифестацији.
Честитамо свим певачима и желимо им да и даље буду успешни и да наставе са својим музичким усавршавањем.

Prvo mesto, Medvedja

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: