Leskovac: Kratak pregled obrazovnih ustanova

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Кратак преглед образовних установа у лесковачком крају.

Предшколска мрежа

Предшколска установа „Вукица Митровић“ је прешла дуг пут од малих појединачних васпитних група до онога што је „Вукица Митровић“ данас. Први зачеци организованог предшколског васпитања и образовања забележени су још давне 1925. године.Од тада развој предшколског васпитања и образовања стално је у успону сем у ратним годинама. Установа у свом саставу има 11 радних јединица за целодневни боравак деце који имају статус вртића (8 у граду, Грделици, Вучју и Братмиловцу) и 42 наменска простора при школама или самостално за полудневни облик рада са децом пред полазак у школу.

Веб презентацију ПУ Вукица Митровић погледајте овде.

Школска мрежа

Школску мрежу у граду Лесковцу чини 90 основних (осморазредних и четвороразредних) школа са 646 одељења, 12 средњих школа са 264 одељења.

Ту су заступљене следеће струке: гимназија, економска, пољопривредна, медицинска, машинска, електротехничка, трговинско-угоститељска, текстилна, хемијско-технолошка и дрвно-прерађивачка, две специјалне школе (основна и средња) са 20 одељења, две више школа текстилног и економског усмерења и један факултет технолошког усмерења.

Високошколске установе

Технолошки факултет Лесковац

Веб презентацију Технолошког факултета погледајте овде.

Академија струковних студија Јужна Србија са три одсека:

– Одсек за пословне студије

– Одсек студија за васпитаче Бујановац

– Одсек за технолошко-уметничке студије Лесковац

Веб презентацију Академије Јужна Србија погледајте овде.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: