Otvoreno o aktuelnim dešavanjima u Leskovcu: “Otvorena vrata gradonačelnika”

Loading

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас уприличио пријем за привреднике који послују у граду. „Отворена врата градоначелника“ којима могу присуствовати сви заинтересовани привредници, одржавају се неколико пута годишње и на њима се могу изнети проблеми, дати сугестије, примедбе или похвале.

У уводном обраћању градоначелник Цветановић је подвукао да привредници који су одабрали Лесковац за седиште свог пословања и запошљавају велики број радника покрећу точак развоја у граду и зато је изузетно важно чути њихов глас и изазове са којима се суочавају.

„У обликовању будућности Лесковаца неопходно је учешће свих актера развоја ― управе, институција, приватног сектора и грађана, стога се константно трудимо да апсорбујемо потребе свих и да доносимо праве одлуке у право време, и мислим да смо на одличном путу.

Због тога смо и сви данас овде, јер смо свесни да је привреда мотор друштвеног и економског развоја сваког града. Годинама уназад организујемо овакве састанке, на којима се трудимо да разумемо све изазове са којима се ви, као носиоци привредне активности, суочавате, да чујемо предлоге, сугестије и идеје како додатно побољшати пословни амбијент у нашем граду, а знате да смо по четврти пут добили БФЦ сертификат за позитивно пословно окружење, са процентом 96,33 %, и да смо у томе доминантни на нивоу читаве Србије.

Велики део решења изазова са којима се сусрећете јесте у ингеренцијама сваке локалне самоуправе, па и наше, али и у делу који не спада у директну надлежност Града, ми ћемо пружити помоћ и пробати да решимо неке од проблема. Наш интерес је да наставите да радите, али и да имате стварну подршку како би проширили своје капацитете и запослили нове људе.

Можемо да се похвалимо да смо за десет година отворили 10.000 нових радних места, да смо за седам година запослили преко 7000 особа, само за једну годину смо отворили 2046 радних места, повећали стопу запошљености за 5,6 %, дупло више него на нивоу читаве Републике“, навео је градоначелник Цветановић. Он је додао да је доста урађено, али да још много тога треба тек да се уради и истакао да овакви састанци управо служе да се коригују евентуални пропусти, али и да се чују неке нове идеје и предлози који би унапредили пословање привредних субјеката.

Власник предузећа Гума промет Јован Стојковић је похвалио одржавање оваквих састанака и истакао да је на прошлом састанку узео учешће и да се увелико ради на томе, и притом, као и Саша Старчевић испред фирме Стар и СС трејд, дао предлог да се уреди улица у којој послује неколико предузећа које се баве шпедицијом, транспотром, као и царина, у којима ради око 200 радника, као и водоводна мрежа. Господин Старчевић је на састанку похвалио ажурност служби ГУ, рекао да су већ решени имовинско правни односи који су били спорни.

Градоначелник Цветановић истакао је да је упућен у читаву проблематику и да се већ ради на томе, да је инвестиција вредна негде око 2,5 милиона динара, дужине 250 метара, без такси према локалној самоуправи и да ће се тај проблем решити до краја текуће године, било да предузећа која тамо послују узму учешће или не.

Горан Ђорђевић, власник фирме Ђорђевић градња, изразио је проблем у вези са еколошком инспекцијом где је шеф Одељења за инспекцијске послове Саша Пешић казао да ће одржати састанак са господином Ђорђевићем и потрудити се да реши проблем са којим се суочава.

Власник фирме Pureberry Горан Петровић је на састанку истакао да на парцели коју има преко пута Постројења за пречишћавање отпадних вода, где има засад јагода, немају струју, где је градоначелник Цветановић истакао да то није у ингеренцији Локалне самоуправе, али да ће се потрудити да помогне и реши проблем овог привредника.

Бојан Стаменковић, власник ресторана Грош, казао је да има проблем у вези са легализацијом, а самим тим и са проширењем фирме, где је на састанку истакнуто да ће се, заједничким снагама, кренути у решавање овог изазова локалног привредника.

Фикрет Ајнибал, генерални директор турске фабрике Еренли, рекао је да је 95% радова на изградњи фабрике у Зеленој зони завршено, да су остале још неке ситне инсталације и да им је у плану да за 2 недеље предају документацију за дозволу. Додао је да у августу планирају свечано отварање, да тренутно ради 33 радника, а да крајем августа и почетком септембра планирају да упосле још 100 радника. Господин Ајнибал се на састанку захвалио градоначелнику и начелнику Цветановићу што подржавају њихов пројекат, похвалио је добру комуникацију и што решавају заједнички сваки проблем на који наиђу.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading