Hristina Jović: Đak generacije u OŠ “Siniša Janić” – Vlasotince

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Сваке године из Основне школе ”Синиша Јанић” изађе велики број успешних и веома талентованих ученика. Али, како и међу сјајним звездама ипак постоји она најсјајнија, тако и међу најбољим ученицима увек постоји неко ко је бољи од свих, неко ко се својим талентом, квалитетом и радом издвоји од осталих.
Ове године титулу Ђака генерације у овој школи понела је Христина Јовић, ученица 8/4 одељења.
До овог престижног признања Христина је стигла својом упорношћу, марљивошћу и преданим радом. Признања и награде низали су се још од почетка школовања. Већ у првом разреду објављена је њена песма „Принцеза са Власине“ у књизи „Сто младих талената Јабланичког округа“. Уследиле су награде на такмичењима у рецитовању и на литерарним конкурсима. Одличне резултате Христина је постигла на такмичењима из математике и хемије. Круну њеног успеха представљају учешћа на републичким такмичењима из биолгије у седмом и осмом разреду.
„На школским активностима Христина је увек била врло марљива и одговорна, сваком часу и сваком предмету приступала је са великим интересовањем. Веома предано је учествовала у готово свим школским активностима. Она има врло запажене резултате и на ваннаставним активностима. Прави је виртуоз на виолини. Добитник је Октобарске награде СО Власотинце и прве награде на Међународном фестивалу “Власинско пролеће” три године за редом. Препозната је и подржана од стране једине градитељке виолина у Србији, Биљане Поповић, која јој је на поклон израдила виолину. Запажене резултате постигла је у балету и плесу на бројним фестивалима“, истиче Сања Станковић, Христинин разредни старешина.
У школи кажу да је поврх марљивости, талента и одговорности за учење, Христина пре свега изузетан друг, веома омиљена међу својим вршњацима. То је девојчица која плени својом умереношћу, харизмом, а пре свега добрим васпитањем.
„Нижући бројне успехе чинило се да Христина сваке године себи поставља нови задатак. Циљ је био да научи и сазна што више и потпуније, али не због оцене, него због себе, због свести о значају и вредности које образовање пружа човеку. Као одељењски старешина ове посебне девојчице, могу рећи да сам веома поносна на њу. Желим да буде узор вршњацима, како бисмо у будућности имали децу која ће бити успешна, свестрана и темељна попут ње, која ће израсти у добре људе. Част ми је што сам је до сада пратила на овом веома важном путу њеног образовања. Желим јој да настави да корача ка будућности смело и одлучно како је то чинила и до сада“, додаје Сања Станковић.

Извор: лист Власина

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: