Председник општине Лебане Иван Богдановић са својим помоћницима посетио је општину Кривогаштани из Северне Македоније где је данас потписан Меморандум о сарадњи.

На 22. седници Скупштине општине Лебане усвојен је предлог о успостављању сарадње општине Лебане са општином Кривогаштани – Северна Македонија и то у областима привреде, образовања, спорта, културе, екологије, информационих технологија и туризма, као и успостављање сарадње на пројектима Европских фондова.

Претходног месеца Лебане су посетили градоначелник општине Кривогаштани Никола Мискоски, председник и директорка Занатске коморе РСМ Агрон Фазлиу и Јелена Спасовска и директор Агро берзе РСМ Ниметула Рамадани када су постигнути договори са руководством општине Лебане о привредној сарадњи две општине као и две државе, отвореном балкану, предностима и могућностима које грађани и привреда могу искористити, а све на основу сагласности коју је Влада Републике Србије дала Лебану о међусобној сарадњи. Делегација из Северне Македоније тада је обишла Царичин град и упознала се са радом социјалног предузећа Ружа, као и пољопривредним произвођачима у Лебану.

Руководство општине Лебане данас је узвратило посету разменивши искуства са фирмама „Бакалески промет“ који производе ајвар и зимницу и „Bimfood“ једног од лидера у откупу и дистрибуцији шумских плодова, печурака и воћа.