Grdelička regata, 18. po redu, održana na Južnoj Moravi

Loading

ГРДЕЛИЦА, ЛЕСКОВАЦ – Спустом низ Јужну Мораву, од Плавог моста до Добротина одржана је Грделичка регата. Организатор ове традиционалне манифестације, 18. по реду, је Дом културе у Грделици, а покровитељ Град Лесковац.

Пре почетка овог дешавања, присутнима се обратио члан Градског већа Александар Пејчић. Он је поздравио организаторе и све учеснике у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и захвалио се на прилици да отвори Грделичку регату у години њеног пунолетства.

„Пре много година родила се идеја да се организује ова регата. Та идеја је у ствари туристички потенцијал Грделице и постаје бренд Грделице. Можда је на почетку корачала малим корацима, али сада и те како великим корацима гази ка том бренду. Ово је прилика да се сви они који воле Јужну Мораву опробају на овој регати и да уживају у вожњи до Добротина. Град Лесковац издваја средства за Грделичко лето у оквиру које се одржава и Грделичка регата. Очекујемо од организатора да из године у годину она буде све боља и да има све више учесника.“

Директор Дома културе Грделица Марко Тривунић истакао је да је Грделичка регата једна од најпознатијих и најстаријих манифестација Дома културе Грделица. Ради се о спортско-еколошкој манифестацији која постоји дуги низ година.

„Спуст почиње у 11 часова и 59 минута, симболично, у минут до 12, јер желимо да пошаљемо поруку о значају заштите животне средине. Спуст траје 8 км, који се пређу за око два и по до три сата и има око 200 учесника“, закључио је Тривунић и најавио и мото-скуп који ће се у Грделици одржати у вечерњим сатима.

НАПОМЕНА:

Овај садржај део је пројекта који је суфинансирао Град Лесковац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају  ставове органа који је доделио средства.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor