Vlasotince: Obeležen nacionalni dan pešačenja

Loading

ОБЕЛЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ДАН ПЕШАЧЕЊА

Поводом обележавања Националног дана пешачења 23. септембра а у сусрет Светском дану пешачења, протеклог викенда Еколошко друштво „Еко Власина“ из Власотинца организовало је манифестацију под називом „Лековито биље у служби здравља“. Поред чланова Удружења на овој манифестацији учествовали су ученици основних школа „Синиша Јанић“ и „8. Октобар“ предвођени својим наставницама биологије Марином Нешић и Маријом Пешић, као и основци из школа у Гаџином Хану и Сурдулице. Манифестација је реализована у власотиначком селу Црна Бара, у дворишту школе која се од недавно реновира.
Учесници манифестације били су у прилици да се упознају са кратком историјом села за шта се побринуо професор историје у пензији и кустос Завичајног музеја Новица Тричковић. Мали курс о планинарству као спорту, неопхдној опреми одржала је већ искусни планинар Драгана Димитријевић, која је освојила многе планинске врхове како у Србији тако и у иностранству. Поред шетње нетакнутом природом и одржаних предавања за ученике је организатор припремио низ активности. Тако да је најинтересантији део био надвлачење конопца, трка у џаковима, и бацање камена с рамена. Најбољи ученици обрадовани су пригодним наградама, а дружење и игра потрајала је до вечерњих сати.
„Циљ акције је био да се деца врате природи, макар да један дан оставе и забораве мобилне телефоне и друштвене мреже, видео игрице и слично. Истовремено смо и у селу у коме углавном живе стари омогућили да чују дечију грају, цику, вику, смех, радост. Акцијом смо постигли планирано, вратили осмехе на лицима старих, деци омогућили да поједине домаће животиње виде први пут. Посебно хвала и удружењима из Власотинца, Гаџиног Хана и Сурдулице која су нам се придужила“, рекла је Снежана Ђорђевић, председница Еколошког друштва „Еко Власина“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: