LKC: Veljko Mijušković – “Pre nego đavo dođe po svoje”, promocija romana

Loading

Лесковачки културни центар у среду, 27. септембра 2023. године, почетком у 19 часова, организује представљање књиге „Пре него ђаво дође по своје” аутора Вељка Мијушковића (издање Службеног гласника).

У промоцији учествују: Весна Смиљанић Рангелов, уредница Службеног гласника и Вељко Мијушковић, аутор.

„Пре него ђаво дође по своје” је љубавно-политички трилер чија је радња смештена у деведесете године прошлог века.

О роману: Деведесете су у пуном јеку. Корупција цвета. Академска заједница посрће. Политичке структуре дивљају. Београдски асфалт је врео. Похлепа не јењава. Страсти букте. Сујета прождире. „Нико није могао ни да претпостави какве трагедије ће се из те ноћи изродити. И да ће ђаво доћи по своје.” Може ли се мали човек одупрети?

Београд, 1990. година. Док нарастају и сазревају националистичке тензије у свим републикама СФРЈ, а звецкање оружја које се све више чује не слути на миран епилог утопије зване Југославија, серија несрећних догађаја бациће у динамични вртлог политичких и личних комешања и јунаке ове приче. Шта може зауставити манијакални темперамент смртно опасне докторке психологије и татине обожаване ћерке? Да ли је једина утеха емотивно посрнулог и психички нестабилног адвоката дно кристалне чаше за виски, нада у нову љубав или пак убиство? Који улог је спреман да приложи превејани политичар да би се нашао и остао на врху пирамиде сунца и када прођу барикаде? Држати се слепо ригидних моралних начела патријархалне средине или утонути у чари прељубе, дилеме су девојке пред тешким животним изборима. Како да осиона аутократкиња задржи контролу над структуром која се распада и сачува власт по сваку цену?

Питања много, времена мало, часови брзо се броје… пре него ђаво дође по своје!

O аутору: Вељко Мијушковић је доктор економских наука, професор на Економском факултету у Београду, пословни консултант, предавач и преводилац за енглески и шпански језик.

.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: