“Politika”: Ko je urednik Aleksandar Apostolovski?

Loading

ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI, UREDNIK U LISTU POLITIKA (foto Politika)

Ko je Aleksandar Apostolovski. – Rođen u Beogradu 18. januara 1967. godine. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Počeo novinarsku karijeru kao honorarac u listu “Politika“, popisujući cene na beogradskim pijacama. Izveštavao je sa malih stadiona u najnižim ligama, motao se oko minskih polja u Bosni, pisao iz najvećih metropola i najzabačenijih krajeva sveta.

  • Portretisao i intervjuisao najznačajnije političke ličnosti iz zemlje i regiona u poslednje tri decenije, analizirao društvene, političke, ekonomske, kulturne i sportske fenomene, ali se uvek vraćao sudbinama običnih ljudi u zemlji čuda koja je menjala imena, granice, vođe i ideologije.
  • Objavljivao je kolumne u magazinu „Forbs“, beogradskim nedeljnicima „Standard“ i „Nedeljnik“, u zagrebačkom dnevniku „Jutarnji list“.
  • Ostao je veran „Politici“, gde je kolumnista i urednik rubrike „Pogledi“. Dobitnik je nagrade UNS-a „Laza Kostić“ za reportažu 2003. godine i nagrade „Dragiša Kašiković“ za novinarstvo 2020. Ova druga mu je posebno draga, jer su je četnici dodelili jednom partizanu. Autor je knjige o Dušanu Duletu Saviću.
  • Na UNA televiziji voditelj je i urednik debatne emisije “Između redova”, u okviru koje istražuje i otvara pitanja koja nam kroje sudbinu, postavlja dnevne vesti u širi i razumljiviji kontekst i sa svojim gostima otvoreno razgovara o promenama u okruženju dajući nam novi uvid u domaće i svetske tokove i događaje.

Evo kako piše A. Apostolovski

 

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor