Leskovac: Počela podela subvencije za poljoprivrednike iz grdeličkog kraja

Loading

Данас је почела подела субвенција за пољопривреднике из грделичког краја. Са подручја Грделице и околине уговоре за подстицајна средства добила су 72 пољопривредна произвођача у висини од 3,2 милиона динара.

Председник Цветановић уручио је поменуте уговоре и том приликом рекао: „Ове године смо, као што је најављено, кренули раније са поделом, и у наредних двадесетак дана планирамо да нашим пољопривредним произвођачима укупно уручимо 831 субвенцију. Развојна шанса нашег града и читавог југа је пољопривреда, зато је град Лесковац у периоду од 2013. године када смо преузели одговорност до 2022. године за пољоприврене произвођаче издвојила преко 324 милиона динара за ни мање, ни више 8.750 корисника. Оно што могу да вас обрадујем, усвојићемо буџет за наредну годину у току овог месеца, где ће бити рекордних 101 милион динара за пољопривредне произвођаче, што је дупло више него сада. а тај начин показујемо да ценимо и поштујемо наше пољопривреднике. Честитам свим добитницима субвенција и желим вам пуно здравља и много успеха у даљем раду, вама и вашим породицама да заједно са вама раде посао који сте вековима радили. Лесковац је једини град у Србији који је регистровао 5 бренда, заштитили смо и лесковачку љутеницу ове године. Идуће године и лесковачку мућкалицу. Пољопривреда је основна грана привреде и без ње нема развитка ни Грделице ни Лесковца, ни читаве Србије. Велико хвала и још једном пуно здравља и успеха.“

У име присутних пољопривредних произвођача обратила се Драгана Стојановић из Доњег Буниброда која се бави повртарском производњом и која се захвалила председнику Цветановићу и граду Лесковцу на помоћи и подршци коју пружа констатнтно.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading