Danilo Kocić: Ponekad je vredelo pisati… i ostaviti – novinarstvo!

Loading

ЛЕСКОВАЦ. – Дом културе из Брестовца, једног од најлепшших села у Србије, послао ми је пре неколико дана вредне поклоне за освојено друго мсто на конкурсу за кратку причу. Обрадовао сам се, јер до сада нисам добио овакву награду: прелепо упаковани сребрњак “Свети Сава”, рад златаре “Unca”, диплому, такође дивно укоричену и изузетно дело у дрворезу – патријарха Павла “Будимо људи”, великог уметника Бате из Вучја.

Хвала Дому културе у Брестовцу на сјајној награди.

Иначе, књижевни конкурс носи име “Миша Цветановић”. Изузетан човек, наставник српског језика и одличан писац. Нажалост, прерано нас је напустио. Били смо искрени пријатеља и велика је привилегија дружити са Мишом. Рецензент сам неких његових књига и о његовом стваралачком дару и животу објавио сам више прилога у листовима и часописима, али и на порталу који неколико година уређујем.

Данило Коцић, новинар и писац из Лесковца

 

РЕЗУЛТАТИ КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА ЗА НАГРАДУ ,, МИША ЦВЕТАНОВИЋ ”

П.С.

Са жељом да сачува успомену на свог суграђанина Мишу Цветановић, аутора књига Врт безумља, Звездани спрудови, Дал су форе метафоре, Капирање стрица Јермана, Балкан у трајању сања и других, Дом културе у Брестовцу је организовао књижевни конкурс за награду која носи његово име.

ПРАТИТЕ http://www.medijacentar016.com

  • На овогодишњем, седмом по реду, конкурсу за награду ,,Миша Цветановић” жири, у саставу Биљана Златковић председница, Милица Миленковић и Дарко Злопорубовић, чланови, одлучио је да награди:
  • првом наградом причу Бескрајни круг, аутора Огњена Крњаје из Београда;
  • другом наградом причу Непролазност успомена, аутора Данила Коцић из Лесковца;
  • трећом наградом причу Дванаест и десет, аутора Љиљане Терентић из Смедерева;
  • По мишљењу жирија вредно је похвалити приче Пунтижела Јадранке Миленковић, из Ниша и Лоше жене прилазе Марјана Урекара из Новог Сада.
  • Честитамо ауторима награђених прича и захваљујемо се свима који су учествовали на конкурсу, наводи се у саопштењу Дома културе у Брестовцу.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor