Crna Trava: Tehnička škola sa Domom učenika “Milentije Popović”

Loading

ЦРНА ТРАВА: ТЕХНИЧКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА

ЦРНА ТРАВАТехничка школа са Домом ученика “Милентије Поповић”. Легенда о Црнотравским неимарима почиње са првим њеним печалбарима и тесно је повезана са свим генерацијама ученика ове школе. Следећи неимарску традицију. из колевке грађевинарства израсла је једна од најсавременијих школа на територији Србије, за школовање кадрова из области грађевинарства, која представља архитектонску целинуса комплетним садржајем:

– Грађевинска школа сабремено пројектована и опремљена кабинетима, лабораторијама, читаоницом, радионицама, фискултурном салом и отвореним теренима за спортске активности.

Crna Trava: Najveće dimnjake u nekadašnjoj Jugoslaviji sagradili Crnotravci

– Интернат за потпуни смештај 80 ученика са кухињским и трпезаријским делом,

– Користан простор школе са домом износи 5400 м2 а исто толико је и отворена урбанизована површина за одмор и рекреацију ученика.

Корени ове школе датирају из 1919. године, када је и отпочела са радом са првим ученицима, који су се школовали у оквиру каменорезачког курса.Школа је у свом раду напредовала уз подршку актуелних министарстава,тако да данас упркос многих потешкоћа успешно ради и школује ученике у оквиру подручја рада, геодезија и грађевинарство и економија право и администрација, за образовне профиле грађевински тејничар за високоградњу и економски техничар.

Школа је поносна на своје ученике који долазе скоро из свих средина Републике Србије за које је обезбеђен интернатски смештај, а посебно је поносна што су многи од њих по завршетку студија на високим и одговорним радним местима у установама како у земљи тако и у иностранству. Садашње генерације труде се да број доктора наука чији корени потичу из ове школе пређе број од 100 доктора наука.

CRNA TRAVA: U pričama i legendama – ljudi, vreme, događaji

 

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading