Aktuelno: Sporazum o bratimljenju Leskovca i opštine Strumica

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и градоначелник општине Струмица Костадин Костадинов потписали су споразум о братимљењу. Пријатељски односи између нашег града и општине из Северне Македоније одржавају се годинама уназад, а сада је сарадња озваничена.

Споразум је потписан са циљем јачања пријатељских веза између два народа на економском, научно-техничком и културном плану, а на основу равноправности и узајамних интереса. Стране у споразуму ће промовисати развој међусобне сарадње, размене информација, иницирати стварање економских, културних, научних и спортских веза између локалних власти, предузећа, установа, јавних, културних, образовних и уметничких организација.

Градоначелник Цветановић и градоначелник Костадинов су изразили задовољство због потписивања споразума и поручили да је то само корак ка јачању пријатељства и да ће сарадња и убудуће бити настављена.

„Наше пријатељство је јако. Констатно одржавамно комуникацију и данашњи споразум је само учврстио већ стабиле везе које негујемо“ – закључили су.

Потписивањем споразума са Струмицом Лесковац је наставио да негује односе са братским градовима како у Србији, тако и иностранству. Као град који је окарактерисан од стране Фајненшел тајмса као најпривлачнији за инвеститоре, своје погодности представља шороко на светској мапи ради додатног унапређења привредне клима.

Подсетимо. Поред Струмице Лесковац међу својим братским градовима и општинама има још 15 локалних самоуправа из читавог света.

ИЗВОР: Званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading