Leskovac: Osvetljeni svi mostovi

Loading

ЛЕСКОВАЦ. – Осветљењем моста на Ветерници у улици Доктора Јована Кашиковића, осветљени су сви мостови у граду Лесковцу. Овај пројекат финансиран је из буџета града са 975.000 динара.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима у вечерњим сатима обишао поменуте завршене радове. У име локалне самоуправе обратио се Владимир Костић, који је рекао да је веома значајно осветљење овог моста, као и свих осталих мостова, укупно њих 7, били да су само пешачки или су намењени и саобраћају. У близини овог моста налази се Завод за јавно здравље, Дечји диспанзер, ОШ Светозар Марковић, Музичка школа, један вртић, мост је прометан, више хиљада аутомобила и пешака пређе, а знајачан је јер мостови и иначе спајају две стране, али и људе.

„Осим те безбедоносне функције, треба истаћи и визуелни ефекат, јер мостови су оличење једног града, то су бенч маркови у једном граду и лесковачки мостови заслужују да постану светле тачке у граду. Овде у окружењу, у току су и радови на гасификацији, вредни око 450.000 евра.“

Љиљана Михајловић, технички директор ЈП Урбанизам и изградња, рекла је да се мостови осветљавају првенствено ради безбедности учесника у саобраћају и додала да је 2019. године Града Лесковац издвојио 2,7 милиона динара и осветлио мост у улиици Драгана Томића код Хемијске школе, код школе Светозар Марковић и мост код Зелене пијаце.

Градоначелник Цветановић је одговарајући на питања новинара рекао да ће младим и талентованим ученицама лесковачке гимназије, у консултацији са сарадницима, наћи одговарајуће место да га осликају муралом, и захвалио им се на лепој жељи и иницијативи, те додао да се и град Лесковац труди и има жељу да у сарадњи са грађанима Лесковца, настави да уређује фасаде у центру града.

ИЗВОР: Званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading