Vlasotince: Ognjen Bidžić juniorski šampion Srbije u boksu

Loading

ОГЊЕН БИЏИЋ, ЈУНИОРСКИ ШАМПИОН СРБИЈЕ У БОКСУ
Касно синоћ спуштена је завеса на појединачно првенство Србије у боксу за 2024. годину. Првенство Србије за омладинце одржано је од 28. до 31. марта у Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“ у Прокупљу. Учешће на овогодишњем првенству узела су 72 клуба са територије Републике Србије, а током четири дана такмичења виђено је 187 боксерских мечева, која је са уживањем пратило око 1000 љубитеља племените вештине.
Боксерски клуб „АРЕНА“ из Власотинца остварио је добре резултате освојивши укупно 2 медаље и то једну златну и једну сребрну, као и пехар за најборбенијег такмичара првенства. Освајач златне медаље и освајач титуле јуниорског шампиона Србије за 2024. годину је Огњен Биџић из Власотинца. Освајач сребрне медаље је Јован Димитријевић такође из Власотинца. Јован Димитријевић је по завршетку првенства добио пехар за најборбенијег такмичара првенства.
„Задовољни смо резултатима које смо остварили на државном првенству, које је такмичење највишег ранга у Србији. Огњен Биџић је током четири дана борби победио све своје противнике, показао да је најбољи техничар, беспрекоран у својој категорији. Огњен Биџић је прошле године са репрезентацијом Србије учествовао на Првенству Европе у Словенији, тако да од селектора репрезентације очекујемо позив за припреме, а надамо се и његовом учешћу на наредном Првенству Европе“.
За разлику од Биџића који је показао своју класу, Јован Димитријевић који је такође члан репрезентације Србије, није успео да освоји злато. Јован Димитријевић је у финалу првенства подељеном одлуком судија изгубио меч од репрезентативца Србије Поповића из Лознице.
„Не бих да коментаришем одлуке судија, али сматрам да је Димитријевић био видно бољи од противника, те да је оштећен у финалном мечу. Димитријевић је одлично боксовао, имао иницијативу, погађао противника, показао најбољу технику и боксерску вештину, па због свега приказаног на крају првенства од стране стручне комисије Боксерског савеза Србије добио пехар за најборбенијег такмичара првенства“, рекао је Милан Јовић, тренер Боксерског клуба „Арена“ Власотинце.
IZVOR: List Vlasina

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor