Marija Lazarević, autorka knjige “Moja omiljena tetka”, konkurs “Oni su heroji”

Loading

„ОНИ СУ ХЕРОЈИ „ ЕУ ЗА ТЕБЕ – Марија Лазаревић 
Брестовчанка Марија Лазаревић, позната широј јавности и као Омиљена тетка која је номинована од  стране Весне Илић, директорице Народне Библиотеке Радоје Домановић из  Лесковца на конкурсу „Они су хероји „од 89 учесника њих 25 су у финалу где је и наша суграђанка Марија Лазаревић. 
Maрији Лазаревић је након рођења откривена спинална мишићна атрофија . Уз велику помоћ и подршку породице, пријатеља и суграђана, Марија Лазаревић је са великом упорношћу и ентузијазмом успешно савладала препреке и својим интелектуалним, хуманитарним радом и свакодневним ангажовањем, успешно остварује комуникацију са децом која су и циљна група њеног стваралачког опуса. Марија у својим делима настоји да укаже на проблеме људи којима је потребна посебна помоћ и подршка у свакодневном животу и да се деца, кроз занимљиве приче и садржаје њених књига, упознају и прихвате особе са инвалидитетом као равноправне чланове људске заједнице. Марију ништа није спречило да живи нормално и чини свакодневна чуда. Аутор је књига „Моја омиљена тетка“ и „Дечак и тетка Ем враћају веру у Деда Мраза“. Објавила је и бојанку „Моја омиљена тетка“, док се 2021. године појављује и друштвена игра за децу.Уз подршку града Лесковца успешно дуги низ година реализује пројекат „Прихвати разлике – Победи предрасуде“ чији је циљ поштовање различитости а 2023.године Лесковац јој је доделио и Октобарску награду за допринос и унапређење културног живота особа са инвалидитетом.
Марија је учесник  хуманитарних песничких вечери а врло често своје књиге продаје у хуманитарним акцијама за лечење деце и одраслих о чему су медији већ извештавали. Марија је позната медијима по реченици НИЈЕ МОЈА МУКА НАЈВЕЋА и АКО ЈЕ ДОБРО ЗАСПАЛО У ЉУДИМА, ПРОБУДИМО ГА.
На конкурсу „Они су хероји „ првих десет биће победници. Ми нашој Марији желимо да буде у првих десет а и да не буде она је за нас победница јер представља снагу, вољу и доброту коју сваки човек треба да има.
НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ЛЕСКОВАЦ

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor