Ogledalo vremena: Veliki jubilej – 145. godina od osnivanja prve Čitaonice u Leskovcu

Loading

Поводом значајног јубилеја – 145 година од оснивања прве Читаонице у Лесковцу, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организује низ догађаја.

У среду, 5. јуна 2024. године у 12.00 сати, биће одржана Свечана седница Управног одбора Библиотеке у Лесковцу. На Седници ће се обратити Кристина Васиљковић, председник Управног одбора Библиотеке, представници града Лесковца и директорка Библиотеке Весна Илић. Биће приређене две изложбе – изложба монографија о библиотекама у Републици Србији у Читаоници Библиотеке и изложба “Библиотека некад и сад” у галерији на отвореном. Изложбе се могу погледати до 21. јуна 2024. године.

У четвртак, 6. јуна 2024. године са почетком од 13.00 сати биће одржан Округли сто Библиотекарског друштва Србије на тему „Библиотека старог и новог доба: дигитално наслеђе“. Темом скупа скреће се пажња на све веће ангажовање културних институција на дигитализацији архива, приватних, завичајних и других збирки од значаја, у циљу очувања богате културне баштине, како за савремне кориснике тако и за будуће генерације. 

У петак 7. јуна 2024. године од 7.00 до 19.00 часова и суботу 8. јуна 2024. године од 8.00 до 13.00 часоваповодом Ноћи књиге, Библиотека свим студентима у Републици Србији дарује бесплатан упис у трајању од годину дана. Такође, заинтересованим суграђанима поклања упис у Библиотеку са 50% попуста на годишњу чланарину

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor