Ogledalo vremena: “Obojimo leto u crvenu boju”, promocija dobrovoljnog davalaštva krvi

Loading

Zbog smanjenih rezervi krvi tokom leta, Institut za transfuziju krvi i Crveni krst Srbije već dvadesetu godinu zaredom organizuju letnju kampanju pod sloganom „Obojimo leto u crvenu boju“ u cilju promocije dobrovoljnog davalaštva krvi. Kampanja će trajati do 31. avgusta.

U ovom periodu beleži se znatno smanjen broj davalaca krvi i ovo je jedan od ključnih razloga zbog kojih se kampanja „Obojimo leto u crvenu boju“ pokreće iz godine u godinu. Od presudnog značaja je da se ljudi u što većem broju priključe kampanji, jer je to jedini način, pomoću kojeg se rezerve krvi mogu obezbediti, istakao je Dragan Tasić, sekretar leskovačkog Crvenog krsta. Prema njegovim rečima, zalihe krvi su za sada stabilne.

Od početka godine, beleži se rast potencijalnih davaoca od preko 25 odsto. Prikupljene jedinice krvi, su takođe više za  22 procenta u odnosu na prvih pet meseci prethodne godine. Posebno je značajan rast od preko 40 odsto prvih davanja.

Podsećanja radi, akcije dobrovoljnog davalaštva krvi organizuju se svakog četvrtka u prostorijama Crvenog krsta, u ulici Ratka Pavlovića broj 1, u zgradi Starog ureda u periodu od 9 do 15 sati – prenosi TV Leskovac.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading