Ogledalo vremena: Održana manifestacija “Dani bilja i gljiva”

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Манифестација „Дани биља и гљива“ и СМП „Лисичји дан“ имају за циљ промоцију здравог начина живота, живота на селу, обичаја, традиције и културне баштине овог краја, заштиту и очување животне средине, као и промоцију туристичког потенцијала планине Кукавице, Лесковца и околине. Манифестација је одржана у Сеоско туристичком домаћинству „Сунчев брег“ у засеоку Бара на обронцима планине Кукавица.

Манифестацију је у име локалне самоуправе града Лесковца отворила Марија Рајковић, члан Градског већа, која је поздравила све у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, и рекла: „Дани биља и гљива су јединствена прилика да се упознамо са богатством флоре нашег краја, али и да научимо како да је сачувамо и искористимо на најбољи могући начин. Ова манифестација нам омогућава да ближе погледамо у свет који нас окружује и да ценимо природна богатства која нам дарује.

Такође, овај догађај нам пружа прилику да се сетимо речи великог ботаничара и истраживача Џона Мијура: „У свакој шетњи с природом човек добија много више него што тражи“. Ове речи нас подсећају на важност очувања наше природе и на радост коју нам доноси непосредни контакт са њом.“

Добродошлицу на манифестацију и пријатан боравак у Сунчевом брегу пожелела је власница домаћинства Селена Јовановић и захвалила свима који су данас дошли.

У оквиру манифестације одржан је мали сајам домаћих производа и производа кућне радиности произвођача, излагача из села Слатина, Тулово и околине. На сајму су посетиоци били у прилици да купе између осталог и производе од гљива, мед, домаће сокове и разне украсне предмете израђене од природних материјала.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor