Dr Goran Cvetanović prvi gradonačelnik Leskovca

Loading

Уважени суграђани, драги пријатељи! Данашњи дан је изузетно важан у мојој каријери, животу, као и животу Лесковца. 10. јуна 2008. године, преузео сам улогу првог градоначелника Лесковца са изузетним осећајем одговорности и ентузијазмом за промене.
Тај период, као и сваки период одговорности мојих сарадника и мене, је време интензивног рада и покретања многих значајних пројеката који су обележили пут напретка града Лесковца.
Наше активности биле су усмерене ка изградњи и уређењу инфраструктуре. Успели смо да изградимо и модернизујемо седам саобраћајница, мост у Вучју, реконструишемо аутостазе у оквиру болничког комплекса, а данас главни објекат болнице пролази кроз реконструкцију вредну 42 милиона евра.
Образовање је одувек било један од приоритета. Захваљујући залагањима, околна места попут Брејановца, Добротина, Горњег и Доњег Крајинца добила су нове зграде школа, а на Хисару је отворен модеран вртић Цврчак који је обогатио дечји живот у нашем граду.
Инспирисан младошћу и вером у успех наших ученика, студената, спортиста, уметника, формирао сам Фонд за младе таленте, што је представљало важан корак у подршци талентованим младим људима у нашем граду. Наредно руководство је Фонд угасило, а наш први задатак је био да га поново формирамо. Током протеклих година, закључно са поделом на дан Светог Саве текуће године уручено је 165,5 милиона динара и награђено ни мање ни више него 5300 младих. Тада сам отворио први Лесковачки интернационални фестивал филмске режије (LIFFЕ), који је данас постао једна од најзначајнијих манифестација у нашем граду.
Истакао бих и ангажованост у процесу сертификације, који је започет током тог мандата. Ова иницијатива оставила је трајан печат на нашу локалну самоуправу и данас се са поносом можемо похвалити сертификатом који нас издваја као општину са повољном пословном климом. Сертификат смо први у Србији, поносно понели по четврти пут са процентом испуњености критеријума од 96,33%.
Први мандат као првог градоначелника Лесковца био је период интензивног рада и ангажмана у служби грађана, са циљем да се унапреди квалитет живота свих Лесковчана. Тада и данас, уважени суграђани, уз вашу подршку, мој тим и ја, наставили смо са великим поносом и одговорношћу, да радимо искључиво посвећени Лесковцу. Ваше поверење и подршка су били кључни у свим овим годинама. Заједно смо радили на побољшању квалитета живота у Лесковцу, улагањима у инфраструктуру, образовање, здравство, културу и спорт. Успели смо да реализујемо многе значајне пројекте и да створимо бољу будућност за све генерације које долазе.
Ваша подршка и повратна информација су ме мотивисали да будем бољи и да радим још више за наш град. Без вас, ових успеха не би било. Хвала вам што сте веровали у мене и што сте ми дали прилику да се посветим нашем Лесковцу. Заједно смо градили и настављамо да градимо град који је понос свих нас.
Сигуран сам да ћемо, уз заједнички труд и посвећеност, постићи још више и учинити Лесковац још бољим местом за живот. Наставићемо да радим с истом преданошћу и одговорношћу како бисмо оправдали ваше поверење и допринели још просперитетнијој будућности.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor