Vlasotince: Aleksandra Mitov osvojila drugo mesto na konkursu “Dani Nikole Tesle”

Loading

На овогодишњем 11. Републичком ликовно-калиграфском конкурсу „Дани Николе Тесле“, Александра Митов, ученица трећег разреда Гимназије „Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу, освојила је друго место, објавила је “Власина”.
На конкурсу , који се одржава у част Николе Тесле, одазвало се 629 учесника из Србије и Републике Српске. Конкурс организују Удружење војвођанских учитеља из Новог Сада, Епархија Бачка, Коло српских сестара, а покровитељ је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
Иначе, од 2022. године власотиначка гимназијалка Александра Митов редовно учествује на овом конкурсу и осваја награде, и како сама истиче увек је пријатно кад неко примети ваш рад, труд и таленат.
„Са великим задовољством сам 6. јуна добила информацију да сам на 11. Данима Николе Тесле освојила друго место свој рад, реч је о портрету Николе Тесле. Као и раније диплома ће бити уручена на рођендан овог нашег великана, који ме увек изнова надахњује својим делима и пожртвовањем. За ове моје успехе посебну захвалност дугујем ментору, професорици Гордани Саничанин, као и свим члановима колектива моје Гимназије ,,Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу. Неопходна је била и подршка другова из мог одељења 3/1, као и моје породице..Посебно бих истакла традиционално гостопримство организатора Удружење војвођанских учитеља из Новог Сада. Све ово ће ми бити подстрек за освајање нових награда на предстојећим ликовним конкурсима. Дивно је чути име нашег лепог града на традиционалним републичким такмичењима са међународним учешћем“, истиче ова млада талентована гимназијалка.
Као и претходних година и овог јула Александра Митов ићи ће у Нови Сад, управо на дан рођења нашег великана Николе Тесле, када ће бити организована додела награда али и изложба приспелих радова.
АЛЕКСАНДРА МИТОВ ОСВОЈИЛА ДРУГО МЕСТО НА КОНКУРСУ „ДАНИ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor