Selima u pohode: OŠ “Braća Milenković” – Šišava

Loading

Синоћ је у галерији Културног центра отворена изложба радова ученика Основне школе „Браћа Миленковић“, који су настали током реализације пројекта „Обогаћен једносменски рад“. Трећи пут по реду, већ традиционално, овом изложбом обележава се крај школске године и презентују радови ученика настали током ове школске године, преноси лист Власина.
Присутне је поздравио Јован Спасић, наставник ликовне културе.
„Ово је наша трећа изложба на којој су ученички радови настали током пилот пројекта „Обогаћен једносменски рад“ и то најбоље говори са колико озбиљности смо приступили реализацији тог пројекта. Током ове школске године одржано је много радионица на којима је настао велики број ученичких радова, паноа, мурала. Ученици су подучавани говорништву, цртању, пружана им је подршка у учењу и савладавању енглеског језика на један занимљив и креативни начин. Наша школа тежи да сваке године буде боља и креативнија од претходне, што показујемо и овом изложбом“, истакао је Јован Спасић.
Он се овом приликом захвалио Културном центру за подршку коју је ова установа културе пружила приликом припреме изложбе.
Владислав Горуновић, директор школе подсетио је да је ОШ „Браћа Миленковић“ у Шишави прва на територији наше општине реализовала поменути пројекат.
„Овим пројектом предвиђено је да се на занимљив начин проведе време после обавезне редовне наставе, уз подршку учитеља и наставника. Неизоставна је и вршњачка сарадња ученика од првог до осмог разреда, што оплемењује рад и искуство ученика, поспешује рад на социјалним вештинама и утиче на здраво и растерећујуће дружење“, каже директор Владислав Горуновић.
По његовим речима, могућност ученика да се у слободно време баве и неким ваннаставним активностима на један другачији и занимљив начин дао је праве резултате.
Ђаци су се на почетку школске године изјаснили за српски и енглески језик, биологију и ликовну културу.
„Током ове школске године израђени су панои, мурали и различите фигуре. Кроз различите креативне радионице деца су учила о цртању, прављењу сапуна, боравила су у природи, уређивала су школски простор са наставницима, ученицима је пружана подршка у учењу, учили су енглески језик као језик глобалне комуникације. Овим смо показали да наша школа студиозно приступа овом програму и да сваке године тежимо да будемо бољи и креативнији“, додаје директор Владислав Горуновић
„Програм рада у „Обогаћеном једносменском раду“ је добар модел учења и провођења слободног времена, јер се васпитно-образовне активности прилагођавају интересовањима ученика. Деца уживају у креативним радионицама, спортским активностима, упознају се и квалитетно друже са наставницима који ће им предавати у старијим разредима. Реализација оваквог рада остварује се помоћу иновативних модела рада у настави где ће резултат бити неизоставан“, каже Маја Јовић, педагог школе.
Посетиоци изложбе ће имати прилику да од 10. до 17. јуна погледају ученичке радове, који су продукт „Обогаћеног једносменског рада“. Радионице у оквиру поменутог пројекта реализовали су ученици уз помоћ наставника: Јована Спасића, наставника ликовне културе, Весне Митић, наставнице биологије, Милице Стајковић, наставнице енглеског језика и Ирене Миленковић, наставнице српског језика.
Основна школа ,,Браћа Миленковић“ у Шишави реализује пројекат ,,Обогаћени једносменски рад“ од 2019/20. године. Предвиђена је реализација наставе за ученике од првог до осмог разреда у поподневној смени. Ученици имају прилику да се друже и уче кроз следеће активности: Сналажење у природи, експериментални и лабораторијски рад, прављење сапуна и предузетништво, Енглески, језик глобалне комуникације, Мурали и осликавање зидова учионица и Цртање на дан.
ОСНОВНА ШКОЛА „БРАЋА МИЛЕНКОВИЋ“
МАЛА ШКОЛА СА МНОГО КРЕАТИВНЕ ДЕЦЕ И НАСТАВНИКА

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor