Vlasotince: Biljana Ristić završila Medicinski i Filološki fakultet na Beogradskom univerzitetu

Loading

Поносни на своје ученике – Биљана Ристић.
Биљана Ристић је похађала Основну школу „Синиша Јанић“ и Гимназију „Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу. Била је учесник великог броја републичких такмичења и смотри талената, највише из области српског језика, књижевности, хемије, географије, латинског језика и математике. Била је редовни полазник семинара из лингвистике и биологије у Истраживачкој станици у Петници. Након завршетка оба нивоа школовања проглашена је за ђака генерације.
Паралелно је студирала два факултета Универзитета у Београду. Завршила је основне и мастер студије на Катедри за српски језик са јужнословенским језицима на Филолошком факултету Универзитета у Београду, као и интегрисане академске студије на Медицинском факултету истог универзитета. Била је демостратор на предметима Хумана генетика и Хистологија и ембриологија. Своје научне и стручне резултате излагала је на научним конференцијама и скуповима у земљи и иностранству.
Тренутно је специјализант офталмологије на Клиници за очне болести Универзитетског клиничког центра Србије у Београду и докторанд на Филолошком факултету у истом граду, где је запослена у научном звању истраживач-сарадник.
Уз свакодневни лекарски рад, бави се историјом српског књижевног језика, проучавањем језика српских писаца, ономастиком и особинама српског језика у дијаспори. Члан је организационих одбора и учесник више домаћих и међународних конференција.

ИЗВОР: ЗВАНИЧНИ САЈТ ГИМНАЗИЈЕ “СТЕВАН ЈАКОВЉЕВИЋ” – ВЛАСОТИНЦЕ

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor