Vlasotince: Jelena Milošević đak generacije u Gimnaziji “Stevan Јakovljević”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ. – У свечаној сали Гимназије „Стеван Јаковљевић“ матурантима уручене дипломе и књиге. Ђак генерације ове године је, на основу одлуке Наставничког већа, Јелена Милошевић, ученица 4/2 одељења природно-математичког смера. Ове године су из школских клупа изашла 72 матуранта распоређена у три одељења.
У име школе присутнима се обратио директор Драгиша Поп-Илић, који је пожелео све најлепше матурантима у наставку школовања, односно да упишу и да заврше жељене факултете. Све најлепше пожелеле су својим ђацима разредне старешине Горица Миловановић, Драгана Костић и Витомир Хаџи-Ђокић.
„Као што знате ове године је избор за ђака генерације био неизвестан и нијансе су одлучивале. Јелена Милошевић је ђак генерације, али и Анђели Стефановић је мало фалило да добије то признање“, рекао је директор Драгиша Поп-Илић.
„Гимназија ,,Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу у свом дугогодишњем раду успела је да изнедри много великих и умних људи који су оставили значајн траг у култури, уметности и науци, због тога је мој избор била Гимназија, а школовање ћу наставити у Нишу на Правном факултету. Захвална сам директору, професорима и свима осталима, који су ме водили подржавали и пратили кроз моје досадашње школовање. Захвална сам им и на томе што су ме учили да постанем бољи човек, а највише на знањима која су ми пренели и која ћу, нека мање, нека више, примењивати на свом животном путу. У Гимназији сам научила да клупа никад не треба да буде само место за стицање знања, већ и место где се школује наша душа. Научила сам да не морамо сви бити одлични ученици, али да зато сви можемо бити одлични људи. Посебан поздрав упућујем својим друговима и другарицама, који су у сваком тренутку и на сваком месту достојно представљали себе, своје родитеље, наставнике и своју школу. Због свега тога сматрам да смо сви ми заједно носиоци признања ђак генерације“, поручила је Јелена Милошевић. Јелена је током школовања освојила бројне награде. Између осталог у трећем и четвртом разреду била је прва у Србији на Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима. Због таквих резултата уписаће Правни факултет у Нишу без полагања пријемног испита.
Поред професора свечаној додели диплома и награда присуствовали су и родитељи.
ЈЕЛЕНА МИЛОШЕВИЋ ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ У ВЛАСОТИНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor