Marija Lazarević, leskovačka književnica: Razgovor koji puni dušu…

Loading

Pre dva meseca zvoni meni telefon, zovu me iz lilly drogerije iz Leskovca i pitaju da li je to Marija, potvrdjujem, a žena sa druge strane kaže: Samo da precizna budem, Marija knjizevnica? – Da, da ta sam! – meni smesno, jer sebe i dalje ne doživljavam tako.
Sinoć, u centru Leskovca, stojim ispred jednog butika da pogledam nesto i vrlo ljubazna prodavačica mi iznosi jedno, drugo, treće, jer zbog stepenika ne mogu da udjem unutra i kada smo završile, ona me pita: “Izvinite samo da pitam. Jeste Vi naša nova pesnikinja? Čitala sam na internetu o Vama i odmah sam Vas prepoznala, ali mi glupo bilo da pitam.
– Da ja sam, o meni ste čitali – odgovaram smešući se.
– Pošto sada zurite, drugog puta svratite volela bi da popričamo duže i mnogo mi je drago sto sam Vas upoznala! – govori dok joj se oduševljenje vidi u očima.
– Svratiću i doneću Vam bukmarkere na poklon! – odgovaram i obećavam sada već znajući da sam izasla iz anonimnosti barem u svom gradu i da me ljudi prepoznaju na uiici.
Milina me obuzima jer su upravo takvi susreti dokaz da na svetu ima divnih ljudi, a razgovori sa njima moju dušu pune divnoćom.
Pozdrav ljubaznoj prodavacici. ❤️

RAZGOVORI KOJI PUNE DUSU DIVNOĆOM
#mojleskovac

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor