Milica Bajović, koja ima dijagnozu ahondroplazije, zaposlena u Fondu zadravstvenog osiguranja u Leskovcu

Loading

Наша суграђанка Милица Бајовић, која има дијагнозу ахондроплазије, чија је једна од одлика низак раст, добила је посао у Републичком фонду за здравствено осигурање, а уговор о запослењу уручила јој је проф. др Сања Радојевић Шкодрић, директорка ове установе.

Милица ће радити у филијали РФЗО у Лесковцу на пословима остваривања права из здравственог осигурања.

Како је наглашено у РФЗО-у, осим тога што је последњих неколико година значајно унапређено лечење ретких болести о трошку државе, овим чином је ова установа показала не само да брине о обезбеђивању здравствене заштите осигураника, него им помаже и на друге начине како би им олакшао свакодневни живот. Циљ је да што више послодаваца без стигматизације да прилику особама са ретким и другим болестима да се запосле и буду равноправни чланови друштва.

Директорка РФЗО проф. др Сања Радојевић Шкодрић  је казала да је подршка за ретке болести континуирана и да се се сваке године на иницијатову председника Републике Србије Александра Вучића ова издвајања повећавају.

Године 2012. издвајања су износила 130 милиона динара, док је 2023. буџет за ову намену износио 7,2 милијарде динара, а према најавама директорке 2027. године укупна средства за ретке болести и иновативне лекове износиће 200 милиона евра.

Подсетимо. На иницијативу градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића у Општој болници Лесковац на телефонској централи запослен је Ален Хусић, салбовидо лице. Господин Хусић данас је председник Окружне подружнице слепих и слабовидих у Лесковцу.

На иницијативу градоначелника Цветановића 2014. године у Центру за социјални рад запослена је на месту сарадника у пријемној канцеларији и Милена Станисављевић која је као и госпођа Бајовић особа нижег раста.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading