Crna Trava: Promocija nove knjige Srećka Stankovića

Loading

КЊИГА СРЕЋКА СТАНКОВИЋА ПИСАНИ СПОМЕНИК ЦРНОТРАВСКОМ НЕИМАРСТВУ
Својеврсни писани споменик црнотравском неимарству начинио је Срећко Станковић, својом књигом „Монографија о подизању споменика и неимарство црнотравског краја.” И сам грађевинац, грађевински инжењер, рођен у селу Брод, Срећко није заборавио своје корене и свој завичај, већ им се стално враћа, бележећи и спасавајући од заборава многе податке, догађаје и личности које су својим животом, радом и делима заслужиле да буду упаћене и да као такве служе за пример поколењима.
Књигу „Брод, село код Црне Траве” издао је 2006. године, а „Брод и Брођани (код Црне Траве) у балканским ратовима и Првом светском рату” 2016, док је ова трећа његова књига изашла из штампе 2022. године. Управо она је била представљена Црнотравцима у понедељак, 24. јула, у просторијама библиотеке „Сестре Стојановић.”
Интересовање за њено представљање било је велико, као и расположење присутних да и сами допринесу очувању сећања на прошло време.
О књизи су, поред аутора, говорили др Стеван Станојевић, др Иван Ивић, др Милош Цветковић, а уводничар и координатор дешавања био је Срба Такић, директор наше Библиотеке.
Одржавањем овог скупа још једном је потврђена добра сарадња установа културе две суседне општине, као и неопходност и могућности њеног повећања.
Извор: Народна библиотека „Десанка Максимовић“ – Власотинце

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor