Aleksandar Radičević, akademski slikar iz Vlasotinca: Prva samostalna izložba u Beogradu

Loading

VLASOTINCE – Beogradska četvrt Savamala stecište umetnika i poslenika kulture u kojoj se nalazi Manakova kuća koja čuva nasleđe Hristifora Crnilovića, bila je mesto gde je još jedan Vlasotinčanin predstavio svoje umetničke radove beogradskoj publici. U galeriji KC“ Magacin u Kraljevića Marka“ otvorena je izložba „Pukotine. Eho“ Aleksandra Radičevića, mladog slikara iz Vlasotinca, koji poslednjih nekoliko godina živi i radi u Beogradu. Na otvaranju izložbe, pored ljubitelj umetnosti, slikara, grafičara, vajara bili su i predstavnici Udruženja Vlasotinčana u Beogradu, koji su umetniku čestitali na prvoj samostalnoj izložbi i dali podršku za napredak u karijeri.

Na izložbi su izloženi uglavnom radovi na velikim formatima koji su svojom tematikom zaintrigrirali posetioce. “Aleksandra znam još sa prve godine na fakultetu, ali tek kada se pridružio našoj grupi koja deluje u okviru Kulturnog centra MKM upoznala sam ga bolje kao i njegove radove na kojima uspešno projektuje svoje unutrašnje stanje. Pukotine. Eho kako je naziv ove izložbe predstavljaju vezu između spoljašnjeg sveta i untrašnjeg bića autora”, rekla je, između ostalog, Dunja Trutin, vajar, doktorant na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Komentari posetilaca izložbe bili su pozitivni uz konstataciju da je pred mladim slikarom vreme u kome će do izražaja doći sav njegov talenat i rad. Od ove jeseni, Radičević se seli u Minhen gde će nastaviti usavršavanje na Akademiji likovnih umetnosti.

Objavljeno: 25.09.2018 | Autor: InfoDesk

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: