Medveđa: Episkop niški Arsenije podelio deci božićne paketiće

Loading

МЕДВЕЂА – У ове дане претпразновања великог хришћанског празника Божића, у петак 4. јануара, заједничком акцијом Епархије нишке и њених добротвора и пријатеља, уз учешће Општине Медвеђа, у просторијама вртића ПУ „Младост“ у Медвеђи, уз пригодан програм за децу, Преосвећени Епископ нишки Г. Г. Арсеније поделио је божићне пакетиће деци вишедетних породица овога краја и деци из породица еконoмски скромнијих могућности.

То је још једна у низу акција чији је иницијатор Епископ Арсеније, којом Епархија нишка жели да у складу са својим могућностима помогне и скрене пажњу јавности на велики број породица са више деце којима је ова општина благословена, али које нажалост, услед лоших економских околности живе у врло оскудним животним условима.

Овом приликом Епископ је обрадовао више од 200 деце, који су се окупили у просторијама вртића, где су за њих глумци нишког луткарског позоришта извели пригодну представу за децу која је измамила осмехе на лицима свих присутних. Након представе, Епископ је деци уручио пакетиће, које су за ову прилику, као свој дар деци Медвеђе и Сијаринске Бање, донирали господин Дејан Станојевић, испред фабрике намештаја „Мита“, господа Бојан и Горан Ђокић, испред фирме „Браћа Ђокић“, и господин Бранислав Пешић, испред фирме „Бане Комерц“, сви из Лесковца, као и господин Перица Јанковић, испред фирме „Екомлек“ из Каоника и господин Славиша Ђорђевић, испред фирме „Смај Продукт“ из Лазаревог села крај Ниша, и уз велики труд месних пароха јереја Бобана Вуковића из Медвеђе, јереја Драгана Илића из Сијаринске Бање и протојереја Далибора Стефановића, архијерејског намесника јабланичког.

“Плодови ове акције су одмах били видљиви на лицима деце која уз смех и жагор нису могла да сакрију радост. Та радост је подстрек у даљим настојањима да помогнемо онима којима је помоћ најнеопходнија. Ова акција је само прва у низу које Епархија нишка намерава да предузме у наредној години”, истакао је Преосвећени Епископ Арсеније.

После овог даривања које је и својеврсно увођење у радост предстојећег празника Рођења Христовог, Епископ је у пратњи председника општине Медвеђа др Небојше Арсића посетио и просторије Општине Медвеђа, који му је уручио скромне поклоне и захвалио се за сваки измамљен осмех на лицима деце. Данашњу посету општини Медвеђа, Епископ нишки Арсеније завршио је обиласком и посетом Сијаринској Бањи.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor