Udruženje “Vlasinska vila” – Vlasotince: “Božić, Božić, svetli dan”

Loading

VLASOTINCE – „Божић, Божић, светли дан“ назив је програма који је приређен поводом минулих празника, а након завршеног ликовног конкурса који је расписало Удружење „Власинска вила“.

Са намером да обележи најрадоснији хришћански празник и да код младих развије осећај за веру, традицију и припадност ово удружење  је покренуло ликовни конкурс за децу узраста од пет до 14 година. На конкурсу је учествовало 90 деце. Радови ђака пристиглиу су из основних школа „8. октобар“, „Синиша Јанић“, „Мија Миленковић“ из Шишаве и „Свети Сава“ из Гложана. Радове су оцењивале Ивана Николић, дизајнер ентеријера, Мери Нешић, психолог и Александар Спасић, струковни дизајнер.

Они су за победника конкурса прогласили Милицу Глишић ученицу ОШ „8. октобар“. Друго место припало је Александру Костићу, ученику исте школе, док је награду за треће место добио Илија Благојевић из Шишаве.

Специјалну награду за оригиналност у раду жири је доделио Неди Шакић, награду за квалитет рада и топлину израза добила је Александра Митов, док  је награду за уложени труд добила Јована Младеновић.

Због великог одазива ученика организатори су посебно похвалили одељење другог разреда,  учитеља Владислава Стефановића из ОШ „8. октобар“, које је добило слатке дарове. Награде победницима  су уручили Срба Такић, директор библиотеке и Тања Илић, координатор удружења.

„Божићни ликовни конкурс је настао из наше жеље да у духу заједништва, љубави и радости обележимо и прославимо Божићне празнике, као и празнике који нам предстоје у јануару“, истакла је Јелена Шелић, водитељ програма.

Празницима се највише радују деца. Због тога су деца била и у центру целокупног  програма.

Дечје празничне стихове казивале су: Анастасија Лепојевић, Ирена Тодоровић, Емилија Вукадиновић, Лана Јовановић, Мирјана Катлановић, Катарина Марковић, Ивона Ђорђевић, Лена Ишљамовић, Клара Поповић, Лара Коцић, Николина Пејчић и Софија Николић.

Оне су својим наступом унеле још више радости и топлине у празничну атмосферу.

Љиљана Стаменковић је мале рецитаторке даривала новогодишњим медењацима.

У музичком делу програма представиле су се ученице првог разреда Гимназије „Стеван Јаковљевић“ Петра, Мила и Милена. Оне су недавно представљале Власотинце у Крушеву у оквиру прекограничне сарадње Србије и Македоније. Својим наступима ове талентоване девојке чувају традиционалну српску музику.

Програм у само предвечерје Православне нове године приредили су Удружење „Власинска вила“, Туристичка организација општине Власотинце и Народна библиотека „Десанка Максимовић“, а организацију су подржале Основна школа „8. октобар“ и Гимназија „Стеван Јаковљевић“.

Весело дечје вече у Галерији библиотеке завршено је великом наградном игром коју је организовала Туристичка организација.

Много поклона, много радости, смеха и лепог расположења улепшало је ово празнично дружење – јавља лист Власина.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: