Zvanični sajt Grada Leskovca: Čestitke zvaničnika gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Поводом новогодишњих и божићних празника и православне Нове године, командант Милослав Симовић, испред Копнене војске Србије, упутио је честитку градоначелнику Лесковца, др Горану Цветановићу: „Вама и Вашој породици, у Новој 2019. години желим: МИР јер њиме све почиње, ЉУБАВ јер даје смисао животу, СМЕХ јер лечи све болести, СИТНИЦЕ јер се у њима крије срећа и СНОВЕ јер се могу остварити.“

Честитка је упућена и од стране Француске амбасаде и њеног амбасадора, Фредерика Мондолонија, који је честитао новогодишње празнике и пожелео успешну и срећну годину градоначелнику.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, срдачно се захвалио и упутио најискреније честитке поводом празника са жељом да им 2019. година буде срећна и успешна, са високим професионалним резултатима.

Подсетимо да је у прошлој, 2018. години, обележено је 100 година од ослобођења Србије и од краја Првог светског рата, а Француска војска је у томе имала значајну улогу. Многи француски војници борили су се раме уз раме са српским војницима на Солунском фронту и управо због тога наша држава има посебан однос са Француском и посебну захвалност.

Овим поводом, у галерији РТС-а у Београду, лесковачки музеј организовао је изложбу „Ратни пут Моравске дивизије 1914-1918“ и том приликом градоначелник др Горан Цветановић остварио је одличну комуникацију са француским амбасадором и том приликом су разговарали о будућој сарадњи и заједничким пројектима Франсуске амбасаде и културних институција у Лесковцу.

Од стране команданта Копнене војске Србије, генрала-потпуковника Милосава Симовића, градоначелник Лесковца био је позван да присуствује здруженој тактичкој вежби са бојевитим гађањем под називом „ВЕК ПОБЕДНИКА 1918-2018“ на стрелишту Међа, а управо у част обележавања сто година од победе у Првом светском рату. Градоначелник др Горан Цветановић је са задовољством прихватио позив и заједно са представницима Војске Србије, МУП-а и Војних удружења испратио војну вежбу на којој је била приказана одлучност, увежбаност и ватрена могућност Војске Србије – објављено је данас на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: