Kulturno-umetničko društvo “Siniša Janić”- Vlasotince: Audicija za mjuzikl “Mamma Mia”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Културно-уметничко друштво „Синиша Јанић“ , које својим седамдесетогодишњим постојањем не дозвољава да Власотинце буде невидљиво на позоришној мапи Србије, ово пролеће дочекује амбициозним пројектима. Недавно су се огласили јавним позивом свим заинтересованим за сценску уметност, нарочито младима. Плакати у граду већ су истакнути а огласили су се и на фејсбук страницима. Траже се аматери певачи, плесачи, сценографи и они који се разумеју у модерну технику.
„Планирамо да, у сарадњи са омладинском организацијом „Феникс“, урадимо мјузикл „Мamma Mia“, са тридесетак младих глумаца, певача и плесача на сцени. Наш рад помоћи ће још десетак лица која ће обављати техничке и друге послове“, истиче Далибор Коцић, члан КУД-а „Синиша Јанић“.
Он ће, као некадашњи првак Србије у плесу, предлагати кандидате за ужи избор. Далибор Коцић у овом великом и захтевном пројекту преузима режију и кореографију. „Аудиција се обавља сваког дана од 11 до 13 часова у привременим просторијама на првом спрату, у палати Милана Валчића, садашње зграде Градске библиотеке.
Како истичу у КУД-у „Синиша Јанић“, заинтересованих поред Власотинчана, има из Лесковца и других места ужег региона.
По речима Далибора Коцића, услови конкурса за глумце су: певање једне мелодије по избору, глума одломка из неког комада, имитација или део из неког филма и сценско кретање. За плесаче ће се узимати у обзир извођење кореографије по избору, гимнастика, односно окретност и савитљивост. За техничко особље, у зависности од ангажовања, узимаће се у обзир познавање рада на рачунару и музичким плејерима, рад са светлима у позоришту, рад на сценографији, разговетно шапутање за суфлера или жеља да се нешто од овога научи.
Иначе, „Mamma Mia“ је један од најпопуларнијих мјузикла свих времена, након Бродвеја, освојио је многе светске позорнице, игра се и у Позоришту на Теразијама.
Овај мјузикл до сада је видело више од 60 милиона људи на свим континентима. Игра се на 26 језика. Сва је прилика да и власотиначка публика осети бар делић тог невероватног спектакла заснованог на највећим хитовима групе Abba.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: