Grad Leskovac podelio 22 ugovora za razvoj ženskog preduzetništva

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је у Свечаној сали Града Лесковца поделио 22 уговора за развој женског предузетништва преко пројекта Програм за промоцију и развој женског предузетништва који финансира Кабинет министра без портфеља за иновације и технолошки развој са 7.660.000 динара, а Град Лесковац суфинансира овај пројекат са 700.000 динара – објављено је на званином сајту Града Лесковца..

Присутним предузетницама обратио се градоначелник Лесковца рекавши да се улога и положај жена мењао кроз векове и да су својом борбом за родну равноправност оставиле велики траг у историји друштва. „Данас је положај жена много бољи, а њихова улога значајнија и већа. Укључене су у све свере живота, снажне и поштоване и тиме доприносе развоју породице и читавог друштва.

С тим у вези Град Лесковац настоји да елиминише стереотипе који постоје када су у питању права мушкараца и жена и активно ради на економском оснаживању жена и тиме помаже њихову независност“, рекао је Цветановић, додавши да верује да ће постати одличан пример добре праксе и тако покренути и друге жене да започну сопствени бизнис.

У име свих предузетница које су добиле уговоре обратила се Петра Соколовић, која је захвалила Кабинету министра без портфеља за иновације и технолошки развој, али и градоначелнику Лесковца, др Горану Цветановићу, са поруком да се нада да ће оваквих пројеката бити више.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: