Glasnik – Medija centar 016: Nova oprema za “plavi paviljon”

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Путем пројекта оствареног између општине Ботевграда из Бугарске и града Лесковца подстиче се развој спорта у Лесковцу, с циљем да малишани заволе спорт и правило и здраво се развијају. Реализовањем овог пројекта набављена је опрема у вредности од око 100 хиљада евра, док учешће града износи око 2,5 милиона динара, и на тај начин створени су бољи услови спортистима за даље напредовање – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Поред тога што нова опрема допроси лепшем изгледу хале, она, што је још важније, мотивише спортисте да квалитетније раде, да на тај начин постижу боље спортске резултате и промовишу град Лесковац.

“Циљ ових малих инфрастурктурних инвестиција је да се развије стабилност партнерства и сарадње између два града, између Лесковца и Ботевграда, и унапреди квалитет тренига, да се повећа мотивација и достигнућа наших младих спортиста како у Лесковцу, тако и на југу Србије”, истакао је градоначелник.

Набављена је фитнес опрема и мини теретана, кошаркашке лопте, тренерке, дресови, шортсеви и мајице, шутерска машина за индивидуални рад, професионална кошаркашка конструкија по ФИФА стандардима за спортски центар Дубочица и покретне трибине за халу.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor