JUGmedia – Leskovac: Nastavljene pretnje novinaru Draganu Marinkoviću

Loading

LESKOVAC – Novinari koji upute pitanje na adresu policije o dnevnom događaju rizikuju da umesto odgovora budu podnosioci krivične prijave kao oštećena strana. To se desilo novinaru i zameniku glavnog urednika JUGmedie Draganu Marinkoviću, koji je, posle tri meseca danas obavešten da je u Osnovnom tužilaštvu Leskovac razmatrana njegova navodna krivična prijava i da je odbačena.

A novinar je mejlom postavio samo pitanja koje možete videti dole: „Da li ovo znači da ubuduće novinari ne smeju da upute novinarsko pitanje nadležnim organima? Policija je moje pitanje bukvalno pretvorila u krivičnu prijavu i uputila je Osnovnom tužilaštvu, umesto da mi prosledi tražene odgovore. Ni ja ni JUGmedia u ovom slučaju se ne osećamo oštećenima kao što stoji u rešenju Osnovnog tužilaštva“, kaže Marinković.

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu još nije završilo postupak po dvema krivičnim prijavama Dragana Marinkovića, koji je fizički napadnut na novinarskom zadatku i kome je prećeno ubistvom, a pretnje nastavljene na portalu JUGmedie i društvenim mrežama, iako je od podnošenja prve prijave prošlo tri meseca.

Na fotografiji: Deo redakcije JUGmedie (foto: Južne vesti)

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: