Udruženje poštovalaca Svete gore Atonske – Vlasotince: Priznanje Narodnoj biblioteci “Desanka Maksimović”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – На дан своје славе, Рођење Пресвете Богородице – Малу Госпојину, Удружење поштовалаца Свете горе Атонске – Власотинце, доделило је, као и сваке године, 21. септембра,  награду „За допринос подизању угледа српскога рода и православне вере“. Овога пута то признање је припало Народној библиотеци “Десанка Максимовић”, како је то у образложењу рекао Драган Д. Видосављевић, потпредседник Удружења: „За дугогодишњу подршку коју је пружала активностима удружења, као и за бригу око њиховог популарисања“.

Захваљујући се на признању Срба Такић, директор библиотеке, казао је: „Блага реч, искрен разговор и заклон у вери свима су неопходни у данашња времена, те смо с разлогом, подржавајући и разумевајући рад удружења, покренули два циклуса предавања, који трају већ неколико година – Јеванђеоске теме и Библијске приче.

Уз то, додао је он, треба свакако поменути да се је Удружење поштовалаца Свете горе придружило нашој установи, помажући јој код припреме и издавања неких, за Власотинце и те како вредних, књига. Зато би се с пуно права могло рећи да смо ми једна обострано корисна симбиоза, на радост свих нас и на просперитет нашег Власотинца!“

Извор: Сајт Народне библиотеке Власотинце

Фотографија: Народна библиотека “Десанка Максимовић”

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: